Wifi die nooit meer uitvalt

Het is de grootste irritatie van de mens: slechte wifi. In dit artikel willen je een aantal tips meegeven om de frustratie van slechte wifi te voorkomen. Of het nou op werk is of bij je thuis, als de wifi niet werkt dan kun je er knap chagrijnig van worden. Vaak kan er geen verbinding worden gemaakt, of is de wifi verbinding simpelweg erg traag. Dit is vooral vervelend als je op zondag lekker op de bank wilt doorbrengen met netflix. We hebben tegenwoordig steeds meer apparaten die gebruik kunnen maken van wifi. Zo whatsappen we er flink op los op onze telefoon en versturen we elkaar regelmatig foto’s in whatapp of via snapchat. Je familielid zit in het bankstel cadeaus te bestellen voor kerstmis en op de bovenverdieping streamt iemand een film op zijn smart tv. We hebben het niet altijd door maar wifi is tegenwoordig onmisbaar. Het is daarom van belang dat je een stabiele en snelle verbinding hebt. Ook in het bedrijfsleven maken we steeds meer gebruik van office 365 en andere cloud oplossingen, zoals bellen over het internet met VoIP.

Kabel of glasvezel
Tegenwoordig heeft iedereen de mogelijkheid om zichzelf aan te sluiten op kabel of glasvezel. Deze technieken zorgen namelijk voor een stabiele en snelle verbinding. Als je nog niet bent overgestapt dan adviseren we je om dit wel te gaan doen.

Zet je wifi router op een ander kanaal
Wist je dat er maar liefst 9 verschillende “zones” zijn waarom jij je wifi verbinding uit kunt zenden?
Als je een nieuwe modem aanschaft om je wifi signaal te versterken dan staat deze vaak ingesteld om het standaard kanaal. Waarschijnlijk zitten je buren ook op dit kanaal, waardoor de kanalen met elkaar zullen gaan storen. Op internet zijn er veel tools om te checken wie op welk kanaal zit. Kies het kanaal uit dat het gunstigste is en je zult zien dat de stabiliteit van de wifi verbinding al een enorme boost krijgt.

Koop geen goedkope repeaters
Er wordt veel reclame gemaakt voor repeaters die je in een stopcontact kunt stoppen. Deze apparaten sturen het signaal van de router weer door waardoor je signaal verder komt. Het signaal komt dan ook zeker verder alleen verlies je met deze apparaten ook minimaal de helft van de snelheid. Hierdoor wordt die erg langzaam en bereik je dus niet het effect wat je voor ogen had.