Laptops voor studenten te huur

Elke student heeft een laptop nodig. Dat is een essentieel stuk gereedschap om colleges te volgen, werkstukken te maken en om te communiceren met de docenten en studiebegeleiders. Een nieuwe laptop kost echter veel geld, zeker als je moet rondkomen van een kleine studietoelage. Speciaal voor studenten is er daarom de mogelijkheid om een laptop te huren. Hoewel, de huur is zo laag dat je beter kunt spreken van het lenen van een standaard laptop voor studenten. Afhankelijk van het soort laptop kost dat maximaal ruim drie tientjes in de maand.

Hoe kun je een laptop lenen?

Als je kunt aantonen dat je een student bent is het mogelijk om een laptop voor een heel laag tarief te huren. Je hebt keuze uit vier modellen. Een mini laptop, een standaard laptop, een iPad 2 en een MacBook Air. Een mini laptop lenen is het goedkoopst en dat kost € 15 per maand. Voor het lenen van een laptop doe je eerst een aanvraag. Vaak wordt al binnen een dag contact met je opgenomen om je de laptop te overhandigen. Voorwaarden voor een laptop lenen zijn dat je een borg betaalt van € 50 euro en dat je de laptop verzekert tegen diefstal en schade.

Laptop, Vrouw, Onderwijs, Studie, Jong, Computer, Mooie

Voordelen van het lenen van een laptop

Het grootste voordeel van het lenen van een laptop voor studenten is de lage huurprijs. Maar er zijn meer voordelen. De laptop wordt volledig voor je geïnstalleerd met Windows 10. Dat betekent dat je meteen de beschikking hebt voor een volledig werkend apparaat. Deze studentendevices zijn niet voorzien van Microsoft Office. Als je presentaties en spreadsheets wilt gebruiken of een tekstverwerker nodig hebt kun je gebruik maken van een gratis open source alternatief voor die pakketten. Een ander groot voordeel van het lenen van een laptop is dat je hulp krijgt bij storing of schade aan de laptop.

Student, Te Typen, Toetsenbord, Tekst, Opstarten

Maandelijkse huur

Je moet een laptop minimaal zes maanden huren. Daarna kan de huur per maand worden opgezegd. De huur wordt maandelijks per automatische incasso overgemaakt. Zorg ervoor dat er voldoende saldo op je rekening staat. Want als je een huurachterstand krijgt kan dat tot gevolg hebben dat je het aankoopbedrag van de laptop moet betalen, plus de ontstane betalingsachterstand. Zodra je je studie hebt beëindigd heb je geen recht meer op het gebruik van de laptop. Dan moet je hem inleveren. Je kunt er ook voor kiezen om de laptop te kopen.