Het verschil tussen prepaid en sim only abonnement

In deze tijd wordt er bijna niet meer gebruik gemaakt van prepaid. Toch kan het soms nog goed van pas komen en vaak vindt de oudere generatie het nog makkelijk omdat ze daarvan weten hoe het werkt. Er zijn een aantal verschillen als het gaat om prepaid en sim only. Wil jij weten wat de verschillen zijn? Dat lees je in dit artikel.

 

Voordelen prepaid

Er zitten een aantal voordelen aan een prepaid simkaart. Bij een prepaid is grootste voordeel dat je geen financiële risico’s loopt, je waardeert geld op en als dat op is kan je niet meer bellen en sms’en. Doordat je ook vooraf betaald, kan je per keer zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven aan jou telefoonkosten en heb je niet maandelijks een rekening die je moet betalen. Wat ook een fijn voordeel is, is dat je anoniem bent. Je hoeft contract te tekenen of iets in de richting.

 

Voordelen sim only

Ook sim only heeft aardig wat voordelen. Nu is een sim only abonnement laag in de kosten, maandelijks opzegbaar, flexibel en je oude telefoon mag je blijven gebruiken. Als je veel gebruik maakt van bellen en internetten dan is een sim only abonnement goedkoper dan een prepaid. Het nadeel aan een sim only is wel dat als je een nieuwe telefoon wilt, je in één keer het bedrag moet betalen voor de telefoon.

 

Wanneer is een prepaid handig?

Een prepaid simkaart kan op verschillende manieren erg handig zijn. Bijvoorbeeld als je voor een reis naar het buitenland gaat. Je doet dan misschien niet zo veel met je telefoon, daarom dus goedkoper om een bepaald bedrag op te waarderen. Een prepaid is ook vaak voor de oudere mensen handiger, ze weten precies hoe het werkt aangezien er in hun tijd niets anders was.