Een A4 of een A3 printer kopen?

Bij de meeste organisaties is een printer op kantoor nog niet weg te denken. Doordat deze nog niet weg te denken is het ook belangrijk dat er direct een goede printer gekocht wordt. Alleen welke printer moet je dan kiezen, er zijn enorm veel verschillende types en merken. In dit artikel wordt het voornaamste verschil tussen de A4 printer en A3 printer aangegeven.

Welke is het meest geschikt voor jou?

Bij het kiezen voor een A4 of A3 printer is natuurlijk het type organisatie waar je voor werkt zeer belangrijk. Denk hierbij aan het printgedrag op kantoor, hoe vaak wordt er geprint en wat voor formaat heb je nodig? Sommige organisaties moeten misschien wel constant A4 printen en de andere organisatie juist ook veel met A3. Wanneer je kiest voor een A3 is het

ook mogelijk om A4 te printen, maar bij een A4 printer is dit niet het geval.

Kopieervolume op kantoor

Het volgende aandachtspunt waarop gelet moet worden is het kopieervolume van het personeel op kantoor. Wanneer er behoorlijk vaak een kopie in kleur gemaakt moet worden kan het als organisatie verstandiger om te kiezen voor een A3 printer. Dit komt omdat een A3 over het algemeen meer kwalitatief hoogwaardige kopie├źn kan maken. Daarbij zijn de kosten voor een toner bij een A3 printer ook nog eens lager dan bij een A4 printer, waardoor de kosten per afdruk en goedkoper zullen zijn en daarnaast dus ook nog van hogere kwaliteit.

Snelheid van printen

De snelheid van de printer is ook een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van de juiste printer. Bij de snelheid wordt er een onderscheid gemaakt tussen de snelheid van de eerste afdruk en de snelheid van bij het continu afdrukken. Hierbij is een A3 printer bij beide varianten over het algemeen sneller als een A4 printer.

De papierlade in de printer

Het kan irritant zijn wanneer je om de dag de bulklades van de printer opnieuw moet vullen met papier. Bij een A3 printer is het zo dat zowel in de bulklade meer vellen papier geplaatst kunnen worden als in de printer zelf meer bulk lades passen als bij een A4 printer.