Internet

Veel van de problemen met een computer worden veroorzaakt door het internet, of spelen zich af rond het internet op de computer. Om te beginnen brengt het internet veel gevaren met zich mee, zeker wanneer je niet goed let op de websites waarop je klikt en de bestanden die je downloadt. Iedere dag proberen kwaadwillende internetters belangrijke gegevens van je te stelen, door bijvoorbeeld nepmails van banken of overheidsinstanties te versturen. Het lijkt hierbij heel verleidelijk om op de link in de mail te klikken, waarna de kans erg groot is dat er kwaadaardige bestanden op je computer geïnstalleerd worden.

Ook word je met dergelijke links vaak doorgelinkt naar een website die sterk lijkt op de website van je bank. Vaak zal je gevraagd worden om bankgegevens, een pincode en bijvoorbeeld je adres in te voeren. Nadat je dit gedaan hebt is het voor kwaadwillende mensen heel eenvoudig om je bankrekening binnen een zeer korte tijd leeg te halen.

Virussen op een computer verwijderen

 Kwaadaardige bestanden kunnen een grote invloed hebben op de werking van je computer, zeker wanneer het een virus betreft. Het virus kan bestanden van je computer verwijderen, kan ervoor zorgen dat er spam via je mailadres wordt verstuurd, enzovoorts. Reden genoeg om een virus zo snel mogelijk te (laten) verwijderen van de computer. In de meeste gevallen zal een virus direct worden opgemerkt door een virusscanner op je computer, die het bestand vaak ook voor je verwijderd. Niet iedereen heeft echter een virusscanner op zijn of haar computer, waardoor je grote risico’s loopt. Laat een computerexpert een betrouwbare virusscanner op je computer installeren, om virussen tegen te gaan.

Problemen met internet op de computer

Naast het feit dat je virussen kunt installeren via het internet en schadelijke websites kunt bezoeken, kunnen er ook tal van andere internetproblemen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een niet werkende internetverbinding, door een fout in de software van je computer of een kapotte netwerkkaart. Probeer de computer een paar keer opnieuw op te starten. Helpt dit niet? Schakel dan een computerexpert in.